FINA NIJE DRŽAVNA VEĆ PRIVATNA AGENCIJA

2443 Pogleda Komentiraj
Portal

Odgovor Ministarstva pravosuđa (kojemu smo poslali i preslike spornih pečata) potvrđuje naše tvrdnje da su pečati – kojima se koriste suci – nelegalni. Evo njihovog odgovora.

”Zakon o pečatima i žigovima s grbom Republike Hrvatske („Narodne novine“ broj 33/95)  iz nadležnosti je Ministarstva uprave. Sukladno navedenom Zakonu, pečat i žig s grbom Republike Hrvatske rabe između ostalih i sudovi kojima odobrenje za izradu pečata i žiga s grbom Republike Hrvatske daje izravno Ministarstvo uprave.

Na temelju navedenog Zakona, pečat i žig s grbom Republike Hrvatske mora sadržavati: naziv Republika Hrvatska, grb Republike Hrvatske, naziv odnosno ime tijela, sjedište tijela. Naziv Republika Hrvatska te naziv i sjedište tijela ispisuje se hrvatskim jezikom i latiničnim pismom.

Budući da nadzor nad provedbom zakona o pečatima i žigovima s grbom Republike Hrvatske provodi Ministarstvo uprave i Ministarstvo unutarnjih poslova, ljubazno Vas molimo da se s upitom obratite izravno Ministarstvu uprave”, stoji u priopćenju Sergeja Abramova, glasnogovornika Ministarstva pravosuđa RH.

Iz Ministarstva uprave, koje je suodgovorno za skandal, nisu odgovorili na naš upit.Financijska agencija, koja sjeda na račune preko 300.000 građana, koristi krivotvorene pečate bez hrvatskog grba, što znači da nelegalno sjedaju na račune. To može značiti da novac kojeg uzimaju ide na privatne račune, a ne u proračun, ističe Slavica Šota DNEVNO HR

Komentari

comments