Ivan Dečak za Proložac portal

5123 Pogleda Komentiraj
IvanDecak_2

Grupa Vatra obilježila je svojih 15 godina postojanja velikim koncertom u zagrebačkoj Tvornici 17. listopada. Tim smo povodom razgovarali s frontmenom Ivanom Dečakom koji nam je otkrio planove i želje benda, kakav odnos imaju s obožavateljima, te poslao poruku mladim nadama na domaćoj glazbenoj sceni.

Postojite već 15 godina, a koncerti su vam posjećeniji no ikad. Gledajući unatrag, nedostaju li vam neke stvari s početka karijere?

Nedostaju manje oštećena kičma, jetra, pluća, glasnice, zubna caklina i ten, međutim posao glazbenika najčešće uzrokuje oštečenje kod svega  navedenog.

Imate sve veću vojsku obožavatelja. Kakav odnos imate s njima? Neki bendovi njeguju komunikaciju, osim svojim radom, i preko društvenih mreža, kako vi to radite?

Putem društvenih mreža, pogotovo naše službene  Facebook stranice https://www.facebook.com/VatraOfficial svakodnevno smo u kontaktu sa našim fanovima, također na koncertima, pogotovo po završetku istih često se podružimo sa najvjernijima od njih, popričamo, fotkamo se, popijemo piće. Nismo od bendova koji bježe od svoje publike, volimo saslušati njihove prijedloge, pitanja, pohvale, ali I kritike.

Jeste li imali neka iskustva s obožavateljima koja su vas inspirirala, dirnula, iznenadila ili preplašila?

Iskustva sa obožavateljima gotovo uvijek su pozitivna, sa nekima smo čak postali prijatelji,pa zajedno provodimo slobodno vrijeme uz roštilj, vino I nezaobilaznu glazbu.

Znamo da u zadnje vrijeme ste okupirani slušanjem vaših demo pjesama, al nas zanima koju glazbu privatno slušate?

U posljednje vrijeme najčešće slušam glazbu koja dolazi iz raznoraznih igračaka što prekrivaju pod moga stana. Ako ne pazim gdje stajem dobijem čitavu sinfoniju dječijih pjesmica.

vatra_tree-session-3

Pjesmu “Tremolo” snimili ste sa  Damirom Urbanom. Postoji li još netko na glazbenoj sceni s kim bi htjeli surađivati, snimiti još nešto?

Duete ne radimo planski, jednostavno sama pjesma zatraži “tajni začin” u obliku nečijeg glasa I interpretacije.Za sada su ih zatražile pjesme “Anđeo s greškom”, “Ima li budnih” i “Tremolo”, a mi smo imali sreću da su Mile, Ljubica I Damir prihvatili naš poziv. Ukoliko u budućnosti neka od pjesama zatraži “tajni začin” rado ćemo se upustiti u potragu za njim.

Proložac portal, dolazi iz Imotskog, kad vas možemo vidjeti u Imotskom?

Doći ćemo vrlo rado, Imotski je valjda jedini grad u lijepoj našoj u kojem još nikada nismo nastupili.Vrijeme je da se ta nepravda ispravi!

U Hrvatskoj postoji mnogo mladih bendova koji se pokušavaju sa svojim radovima probiti na scenu, što bi im poručili?

Prije svega trebaju biti dobra ekipa i prijatelji, nakon toga treba puno raditi, vjerovati u sebe i biti ustrajan, ako ne i lud, jer baviti se glazbom u Hrvatskoj pomalo jest ludost, s druge strane nikada nisam upoznao potpuno normalnog glazbenika, stoga pazite što si želite!

vatra_tree-session-161

Kakav je osjećaj kad pred sobom vidite publiku koja pjeva vašu pjesmu iz “petnih žila” ?

Privilegija je kada ti ljudi koje i ne poznaješ širom otvore  srca i dopuste da u njih penetriraš svojom glazbom i stihovima.Osjećam veliku zahvalnost i iskrenu radost!

I za kraj, što bi poručili našim čitateljima portala Proložac portal?

Redovno plačajte račune za internet, kako bi i dalje nesmetano čitali Prolozac Portal! Vidimo se na nekom od koncerata Vatre!

Komentari

comments